Vi gør biodiversitet nemt

Let it bee udspringer af den 20 år gamle entreprenør- og anlægsgartnervirksomhed, Winther & Trolle. Spadestikket til Let it bee blev taget i begyndelsen af 2020 som et svar på den stigende efterspørgsel på biodiversitetsanlæg, som Winther & Trolle de senere år havde oplevet. 

I dag er Let it bee en selvstændig virksomhed med en mission om at gøre verden lidt bedre.
Lidt vildere. Kvadratmeter for kvadratmeter. 
På den nemme måde. 

Det skal være nemt og ligetil for alle med grønne arealer at gøre en dokumenteret forskel for naturen og øge biodiversiteten i Danmark. Med en Let it bee-løsning kan du samle alle dine håb og drømme ét sted. Vi samler viden, dokumentation for effekt, praktisk erfaring og håndværk samme sted. Uanset, hvor vild din ide er, hopper vi med på den – endda på den certificerede måde, som de eneste i landet.

Og vi gør det ikke alene.  

Vi har samlet et stærkt hold med faste samarbejdspartnere, der tæller anlægsgartnere, landskabsarkitekter, kommunikationsfolk og biologer fra Naturhistorisk Museum Aarhus. Sammen skaber vi en grønnere, vildere fremtid med plads til naturen på naturens præmisser. 

Og af dén grund er Let it bee (altid) en vild, god ide. 
Vil du være med?

Mød holdet bag Let it bee

Let it bee -

Ledelse

Jakob Trolle

E: Jakob@Let-it-bee.dk

M: 22 112 582

Indehaver og 25 års erfaring skov, anlægs- og entreprenørarbejde

Let it bee -

Rådgiver - Rapportering & Certificering

Christian Hald

E: CH@let-it-bee.dk

M: 44 128 873

Medejer og kandidat i Operations & innovation Management, Aalborg Universitet

Let it bee -

Rådgivning & salg

Helle Hellemann

E: Helle@let-it-bee.dk

M: 44 127 345

Anlægsgartner og bachelor i Nature & Agricultural management

Let it bee -

Rådgiver - Natur, skov & landskab

Frederik Fanger

E: Frederik@let-it-bee.dk

M: 50 982 620

Skov- og Naturtekniker &

Skov- og landskabsingeniør

Hjælp biodiversiteten

Sommerfugle, vilde bier og mange insekter mangler akut levesteder i Danmark. Tag ikke kun vores ord for det. Forskere og biologer peger på at der er mangel på plads og mangler variation af planter som kan levere den nødvendige pollen og nektar. Marker og grønne arealer er blevet for ensartede. Det fremmer ikke den nødvendige variation som skal understøtte et bredt dyreliv.

Begrebet grøn ørken om en græsplæne er desværre et meget retvisende begreb, da det efterlader ikke megen madforråd til bier, biller eller sommerfugle. Ved at beplante udendørsarealer med herboende blomster og græsser er du derfor med til at gøre en stor forskel for de pressede arter. Læs mere om biodiversitet her.

Godt for miljøet

En blomstereng kræver mindre vedligehold end den almindelige græsplæne. Eksempelvis et plæneareal med en fast pasningsaftale slår man typisk 12-15 gange på én sæson.

Til sammenligning slår vi en blomstereng én gang om året. Herefter passer naturen sig selv. Du kan opnå en ekstra CO2-reduktion ved at lade græsslåmaskinen stå i skuret og samtidig får naturen en hjælpende hånd. 

Billede - Kom vildt hurtigt i gang med biodiversiteten

Kom vildt hurtigt i gang med biodiversiteten