Vild natur i system på grønne arealer

Sender du helt forkerte signaler til dine kunder, beboere eller borgere, når græsset ikke er toptrimmet og blomsterbedene ikke står snorlige?

Svaret er både ja og nej. En blomstereng er en fryd for øjet, men den kommer ikke af sig selv og står ikke i flor året rundt.

Det kræver viden, ekspertise, systematik og vedholdende kommunikation og skiltning at gøre grønne arealer vildere og samtidig sikre, at de ser præsentable ud. Fortvivl dog ikke. Alt dét kan Let it bee hjælpe dig med.

Hjælp biodiversiteten med én samlet biodiversitetsløsning

Med et team af eksperter på hvert sit fagområde er det vores fornemmeste opgave at gøre det nemt for dig at hjælpe og øge biodiversiteten som en del af jeres CSR-strategi.

Som totalleverandører kan vi stå for hele processen: Fra 3D-visualisering af jeres arealer, etablering og vedligeholdelse af de vilde arealer, certificering, skiltning og leverance af biodiversitetshistorier med billeder og video til jeres kommunikationskanaler.

Processen foregår typisk i 5 enkle trin, som du kan læse mere om herunder.

Hvordan?

5 enkle trin

1: Indledende dialog

På et uforpligtende møde drøfter vi sammen jeres ønsker og forventninger og præsenterer vores løsninger. Virksomheders ambitionsniveau kan variere, og I behøver ikke lægge alle jeres grønne arealer om til vild natur. Drypvise små oaser af vild natur, smukke engblomster og insekthoteller kan også gøre en forskel for sommerfugle, biller og bier.

2: Opmåling og jordprøvetagning

Med udgangspunkt i trin 1 måler vi jeres udendørsarealer op og tager de nødvendige jordbundsprøver. Resultatet fra jordbundsprøverne er med til at afgøre, hvilke planter og blomster, der vil have de bedste vækstbetingelser på jeres arealer. Alle vores plante- og blomsterfrøblandinger er sammensat i samarbejde med biologer fra Aarhus Universitet.

3: Skræddersyet tilbud med visualisering

Ud fra trin 1 og 2 udarbejder vi et tilbud. Mod et beskedent beløb kan vi udarbejde en 3D-visualisering over jeres arealer, som det vil se ud med den foreslåede biodiversitetsløsning. Så får I det bedste beslutningsgrundlag, fordi I kan se, hvordan løsningen reelt vil komme til at se ud. Ved godkendelse af tilbuddet udarbejder vi en drejebog, som indeholder en køreklar plan for etablering og vedligeholdelse.

4: Anlæggelse af vilde arealer

Med drejebogen ved hånden kan vores grønne anlægsgartnere nu gå i gang med at anlægge de vilde oaser. Anlægsarbejdet afsluttes med opsætning af skilte, der fortæller forbipasserende om jeres tiltag. Skulle du være bundet af en arealplejeaftale, eller ønsker du at bevare din nuværende leverandør, så overdrager vi den udarbejdede drejebog, som din leverandør kan følge.

5: Vedligeholdelse af vilde arealer

Lyder det lidt paradoksalt at skulle vedligeholde vilde arealer? Det handler egentlig blot om at balancere planternes vækst, så det hjælper biodiversiteten samtidig med, at det bliver ved med at være en forskønnelse af arealerne. Også vedligeholdelsen kan varetages af din nuværende arealplejeleverandør, hvis du ønsker det, da drejebogen indeholder en minutiøs guide hertil. Alternativt hjælper vores grønne anlægsgartnere også gerne med vedligeholdelsen.

Modulbaseret koncept tilpasset dine ambitioner

Drypvise oaser af vildere natur eller 100 % omlægning med fuld skrue på kommunikationen? Afhængig af hvor ambitiøse I er, kan I til- og fravælge vores forskellige moduler. Dem kan du læse mere om her