Horsens Kommune, Ternevej

5000 kvadratmeter farverig blomstereng med bier og sommerfugle

På Ternevej i Horsens midt i mellem boliger, børnehave, skole, cykelsti og boldbaner har Horsens Kommune fået etableret et summende slaraffenland for bier, sommerfugle og andre insekter. Blomsterengen sikrer gode levesteder og føde for trængte insekter, og står i fuld flor fra maj til september:

"Ved at placere blomsterengen netop i området på Ternevej gavner vi både biodiversiteten og skaber et smukt område for beboerne i området," siger Charlotte Lyrskov, direktør for teknik og miljø i Horsens Kommune.

Projektet er seneste skud på stammen i en perlerække af biodiversitetstiltag som Horsens Byråd har igangsat rundt om i kommunen de seneste måneder. Mange andre steder i kommunen er der blandt andet sået stauder, vildeng-blandinger og blomsterløg. Det unikke ved Let it bee' frøblandinger er dog, at de er sammensat af eksperter i botanik og biologi fra Naturhistorisk Museum Aarhus. På den måde kan Let it bee garantere, at kommunens blomstereng 100 % understøtter biodiversitet lokalt i hele sæsonen.  

Læs også Horsenspostens artikel om blomsterengen på Ternevej her

Se før- og efterbilleder herunder:

Før

Efter

Klar til en uforpligtende snak?

Udfyld kontaktformular eller ring 44 128 873 og få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe jer.