5000 kvadratmeter farverig eng med blomster til bier og sommerfugle på Ternevej i Horsens

På Ternevej i Horsens midt i mellem boliger, børnehave, skole, cykelsti og boldbaner har Horsens Kommune fået etableret et summende slaraffenland for bier, sommerfugle og andre insekter. Blomsterengen sikrer gode levesteder og føde for trængte insekter, og står i fuld flor fra maj til september:

"Ved at placere blomsterengen med blomster til bier og sommerfugle netop i området på Ternevej gavner vi både biodiversiteten og skaber et smukt område for beboerne i området," siger Charlotte Lyrskov, direktør for teknik og miljø i Horsens Kommune.

Projektet er seneste skud på stammen i en perlerække af biodiversitetstiltag som Horsens Byråd har igangsat rundt om i kommunen de seneste måneder. Mange andre steder i kommunen er der blandt andet sået stauder, vildeng-blandinger og blomsterløg. Det unikke ved Let it bee' frøblandinger er dog, at de er sammensat af eksperter i botanik og biologi fra Naturhistorisk Museum Aarhus. På den måde kan Let it bee garantere, at kommunens eng med blomster til bier og sommerfugle 100 % understøtter biodiversitet lokalt i hele sæsonen.  

Læs også Horsenspostens artikel om blomsterengen på Ternevej her

Se før- og efterbilleder herunder:

Billede - Kom vildt hurtigt i gang med biodiversiteten

Kom vildt hurtigt i gang med biodiversiteten