Nyheder

Her finder du seneste nyt fra Let it bee.

Ny nordjysk samarbejdspartner

Let it bee og Thorhauge Anlægsgartneri har indgået et samarbejde som består i, at Thorhauge Anlægsgartneri bliver Let it bee's udførende på alle Let it bee-anlægsopgaver i Nordjylland.

Thorhauge Anlægsgartneri er kendt for kvalitetsløsninger og god service og er nøje udvalgt af Let it bee til at etablere og drifte biodiversitetsunderstøttende blomsterenge for nordjyske kunder.

Peter Larsen Kaffe etablerer biodiversitetshave: “Cirkulær omstilling starter lige uden for domicildøren”

Grøn omstilling og cirkularitet har længe været omdrejningspunkt for Peter Larsen Kaffe. Ikke mindst i virksomhedens ageren ude i verden. På hjemmebanen er der dog også søsat flere indsatser, og med etableringen af en biodiversitetshave foran Viborg-domicilet, markerer kaffekoncernen med to tykke streger, at de er klar til at walk the talk.

Det er ikke uden grund, at Peter Larsen Kaffe blandt danske forbrugere bliver betragtet som det mest ansvarlige kaffebrand. Læs videre her

Horsens Kommune etablerer 5000 kvm blomstereng mellem villaer og veje

Netop nu forvandler Let it bee et stort græsareal ved Ternevej i Horsens til et slaraffenland for bier og sommerfugle og et smukt syn for kommunens beboere. Projektet er seneste skud på stammen i en perlerække af biodiversitetstiltag som Horsens Byråd har igangsat rundt om i kommunen de seneste måneder.

Frøene til en farve- og nektarrig blomstereng, som både er smuk at se på, og som summer af bier og insekter, bliver tirsdag den 22. juni 2021 sået på et 5000 kvm stort areal ved Ternevej i Horsens. Læs mere her

Albo sparer penge

"Det behøver ikke altid være svært at gøre det bedste for naturen. Faktisk kan det gøres overskueligt og med økonomisk gevinst." Dette er manchetten i en artikel bragt i Horsens Folkeblad d. 6.5.21.

Her kan du læse om, hvordan Albo (tidligere Andelsboligforeningen Odinsgaard) forventer en tilbagebetalingstid på kun 2,5 år ved at lægge plænegræsarealerne om til biodiversitetsunderstøttende blomster- og urteeng. Beboerne glæder sig til smukkere udearealer, og formanden vurderer at, at initiativet også vil tiltrække nye beboere. 

Blomster, bier og fuglesang hos Peter Larsen Kaffe

Peter Larsen Kaffe vil have blomster, bier og fuglesang tilbage. I samarbejde med Let it bee har de derfor netop igangsat etableringen af Peter Larsen Kaffe's biodiversitetshave. Læs mere her.

Samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus

Let it bee og Naturhistorisk Museum Aarhus har netop indgået et samarbejde, der skal redde flere bier, sommerfugle og insekter.

Den fælles indsats består i et fagligt samarbejde, hvor Naturhistorisk Museum Aarhus er garant for, at Let it bee’ metoder til etablering og vedligeholdelse af vildere arealer er fagligt velfunderet, og at Let it bee' frøblandinger understøtter hjemmehørende, danske arter tilpasset dansk klimazone og med særlig fokus på vilde bestøvere.

Som kunde betyder det, at du med en certificeret Let it bee-løsning med ro i maven kan udbrede budskabet om, at din virksomhed eller forening arbejder aktivt med FN' Verdensmål nr. 15 Livet på land.

Vildskab i Sundparken

Horsens Kommune er én af 89 danske kommuner, der kæmper om at blive Danmarks vildeste. Let it bee etablerer en 4500 m2 stor blomster- og urteeng i Sundparken under boligforeningen Albo, som skal bidrage til kommunens vinderchancer. Læs mere i artiklen fra Horsens Folkeblad d. 8.4.21.

Viceborgsmester Andreas Boesen (S) besøger Let it bee

Hele 89 kommuner dyster om at blive landets vildeste i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune, der er udskrevet af miljøminister Lea Wermelin.

Også Horsens Kommune deltager, og i den forbindelse havde vi inviteret viceborgsmester Andreas Boesen (S) på kaffe for at fortælle, hvordan Let it bee kan hjælpe Horsens Kommune i deres nye biodiversitetsstrategi med at redde hårdtrængte bestøvere med certificerede blomster- og urteenge.

Det kom der en fin artikel ud af i Horsens Folkeblad d. 29.3.21, som du kan læse her.